Suunnitelma-aineistojen tuonti 3D-Winin avulla

Voit lisätä suunnitelma-aineistoja Pointsceneen suoraan 3D-Winistä DWG, DXF ja DGN muodossa (Upload file sivun kautta). Jos haluat, että aineisto on automaattisesti aina näkyvissä kun Pointscenen avaa, suosittelemme tekemään seuraavaa:

Voit muuntaa yksinkertaisia dwg/dxf-aineistoja kuvatiedostoksi Pointsceneen 3D-Winin avulla (versio 6.8.1 tai uudempi). Esimerkiksi asemakuva, mittalinja, paalutus tai työmaan rajat voidaan tuoda rasterina sisään Pointscene sitelle. Jokainen suunnitelmarasteri kuitenkin aukeaa kaikille Pointscenen käyttäjille jokaisen avauksen yhteydessä ortokuvan päälle, joten suosittelemme enintään muutamaa suunnitelma-aineistoa kerralla käytettäväksi. Suunnitelmarastereita voi poistaa ja tuoda uusia tarpeen mukaan.

1. Avaa suunnitelmatiedosto 3D-Winillä ja valitse haluamasi näytettävät tasot päälle. Varmista että tiedosto on todellisessa koordinaatistossa ikkunan vasemmasta alakulmasta. Mikäli tiedosto on millimetrikoordinaateissa, se tulee muuntaa metriseksi valitsemalla Laskenta -> Muunnokset -> Muunna XY -> valinta mm -> m

2. Tiedosto -> Tulostus -> Tulostusala: Valitse sopiva paperikoko (A1 tai pienempi. A0 koko ei tällä hetkellä toimi, vaan 3D-Win tulostaa tyhjän arkin) ja mittakaava (valitse alueeseen sopiva mittakaava, yli 1:5000 menevä mittakaava menee liian epätarkaksi), sekä tulostusalan suunta (pysty/vaaka). Jos suunnitelma tiedosto kattaa laajan alueen, voit myös tehdä alueesta useamman tiffin.

3. Tiedosto -> Kuvatiedosto -> Rasteritiedosto ja valitaan päälle asetus Läpinäkyvä -> Suorita -> tiedostomuodoksi tiff

4. Avaa valmis tiff-tiedosto nyt 3D-Winiin ja tarkasta, että mittakaava on sopiva ja kuva luettava. Jos näin ei ole, muuta tulostusalan asetuksia.

5. Pointscenessä valitse haluttu Site ja sieltä Upload raster sivu. Raahaa tai valitse tuotavat tiedostot (tif+tfw). Ladattavalle suunnitelmakartalle annetaan nimi (1), valitaan tiedoston tyypiksi Other map (2) ja syötetään tiedoston EPSG-koodi (3). Päivämäärää (4) ei Other map valinnalla tarvita.

Mikäli sinulla on tarvetta suunnitelmamuutoksilla tai tarvitset apua prosessiin, ota yhteyttä support@pointscene.com

3D-Winin ongelmissa pyydämme kääntymään Novatronin 3D-Win tuen puoleen.