Miten lisätä WMS / WMTS 3D-Winiin

Pointscene tukee sekä WMS että WMTS rajapintoja, joita molempia voidaan käyttää 3D-Winissä.

Aineisto latautuu hitaasti verrattuna muihin karttaohjelmistoihin, joten suosittelemme käyttöä vain hyvän internet-yhteyden päästä.

WMS-ohjeet

  1. Pointscenessä klikkaa oikeaa yläkulmaa ja “Publish data”

 

2. Laita jakaminen päälle ja kopio WMS linkki yksittäisestä karttatasosta (yksi linkki sisältää kaikki tasot missä “Share on” laitettu, eli voit kopioida minkä tahansa linkin!

(Jos kaikki tasot eivät näy tai aineisto on uusi, siinä voi mennä 15 minuuttia että asetukset päivittyvät. Eli jos ei toimi, kokeile uudestaan 15 minuutin päästä).

3. Avaa 3D-Win ja Työkalut ja sieltä Verkkopalvelut-valikko

4. Avaa WMS Selaus -valikko

5. Klikkaa Lisää *

6. Lisää tuomallesi aineistolle Nimi, kopioitu WMS-linkki Osoite-kenttään, sekä omat 3D-win tunnuksesi (Käyttäjätunnus ja Salasana) ja valitse Versioksi 1.1.1. (oletuksena oleva 1.3.0 pitää siis vaihtaa) ja valitse Hae. Saat OK ilmoituksen jonka jälkeen valitse formaatiksi PNG, ja valitse yksi karttataso.

7. Valitse joko Järjestelmä tai Paikallinen osioon oma koordinaattijärjestelmä. Pointscene WMS tukee useita järjestelmiä. Jos omaa ei ole listassa, valitse se Paikallinen-listalta. Klikkaa OK.


Pointscene tukee useita projektioita ja oletus projectio on EPSG:3857. Jos listalla ei ole sinun tarvitsemaa koodia, ota yhteyttä support@pointscene.com ja me pistämme sen toimimaan!


8. Taso-valikkoon tulee valittavat karttataso(t), voit klikata yhtä tai CRTL-näppäin pohjassa useampaa.

9. Klikkaa Tallenna

10. Käytä tarvittaessa Zoomaa-valikkoa

11. Pidä WMS-selaus ikkuna esillä niin kauan kun haluat nähdä ilmakuvat

12. liikuta karttaa jos ei näy mitään. Voit tiputtaa resoluution arvoon 0.2, silloin kun liikutat karttaa. Tämä nopeuttaa toimintaa.  

WMTS Ohjeet

1. Pointscenessä klikkaa oikeaa yläkulmaa ja “Publish data”

 

2. Laita jakaminen päälle ja kopio WMTS linkki yksittäisestä karttatasosta tai yhdistelmätasosta (Automated ortho compilation).

3. Siirry 3D-winiin ja avaa Työkalut, Verkkopalvelut ja sitä kautta WMTS-selaus.

4. Klikkaa Lisää ja anna nimi ja osoite kenttään

5. Paikallinen koordinaattijärjestelmä on pakollinen tieto, joten anna projektisi tiedot. WMTS linkki itsessään on Web Mercatorissa (EPSG: 3857)

 

 

Jos tarvitset enemmän ohjeita, pyydämme, että käännytte Novatron 3D-win osaston puolelle. Tässä heidän ohjeet WMS ja WMTS lisäyksiin:

WMTS: http://www.3d-system.net/wiki/index.php/tyokalut/verkkopalvelut/25-wmts-verkkopalvelut

WMS: http://www.3d-system.net/wiki/index.php/tyokalut/verkkopalvelut/26-wms-palveluiden-kaytto